Sulje

Miljoona

Kävin viime sunnuntaina laulamassa Kauneimpia Joululauluja. Enkä ollut ainoa, nimittäin noin miljoona suomalaista kokoontuu tänäkin vuonna niitä laulamaan. Miljoona! Se on varsin painava kannanotto hengellisten joululaulujen puolesta. Laulava kirkko on myös hyvin luterilaista ja yhteislauluperinne hyvin suomalaista, vaikka yhdessä laulaminen taitaa muuten olla vähenemään päin kouluissa, erilaisissa juhlissa ja tilaisuuksissa. Se on sääli, sillä yhdessä laulaminen on vaalimisen ja säilyttämisen arvoista suomalaista kulttuuriperintöä.

Kauneimmat Joululaulut sanoittavat kristillistä joulua. Joulukorttien kuvista jouluevankeliumi on jo väistynyt, mutta hengelliset joululaulut ovat säilyneet rakkaina ja tärkeinä. Miljoona Kauneimpien Joululaulujen laulajaa kertoo, että jouluevankeliumin sanoma puhuttelee meitä edelleen ja sille on vielä tilaa yhteiskunnassa. Ja laulamaan voi tulla jokainen: uskossaan väkevä tai kulttuurikristitty, etsijä tai epäilijä, uskonnoton tai ateisti. Lyriikat eivät ahdista, vaan antavat tilaa. Joulun ei kuulukaan erotella vaan yhdistää – se nyt on joulun sanomakin.

Kauneimmat Joululaulut ovat lahja laulajalleen mutta myös kolehtikohteelleen, ovathan Kauneimmat Joululaulut myös noin miljoonan euron hyväntekeväisyyskeräys. Tilaisuuksissa kerätään aina kolehti Suomen Lähetysseuran ulkomaantyölle. Tämän joulun kolehdilla edistetään tyttöjen koulutusta, vammaisten lasten koulunkäyntiä ja terveydenhuoltoa, ehkäistään perheväkivaltaa ja lapsityötä esimerkiksi Boliviassa, Nepalissa ja Etiopiassa. Ehkä jonakin jouluna kaikki lapset saavat laulaa rauhassa sekä koululauluja että joululauluja.

Suomen Lähetysseuran nyt jo 46. kertaa julkaiseman joululaulukokoelman suosikkilaulut olivat viime vuonna Otto Kotilaisen ja Sakari Topeliuksen Varpunen jouluaamuna, Kalervo Halosen ja Vexi Salmen Sydämeeni joulun teen sekä Pekka Simojoen Tulkoon joulu. Oma suosikkikolmikkoni tämän vuoden Kauneimmista Joululauluista taitaa olla Leevi Madetojan ja Alpo Noposen Arkihuolesi kaikki heitä, Martti Turusen ja Mauno Isolan Me käymme joulun viettohon sekä uusi upea tulokas Leena Nikanderin ja Lasse Heikkilän Betlehemin yö.

Lähde sinäkin laulamaan ja ota kaveri mukaan!

Mikko W.

Kauneimmat Joululaulut Kouvolan seurakunnissa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Takaisin ylös
%d bloggers like this: