Sulje

Kuolleiden sytyttäjä

Tykkään kuolleiden kynttilöiden sytyttelystä. Tiedätkö sellaisten kynttilöiden, jotka ovat kerran syttyneet, mutta sitten tuulen tai tuiskun vuoksi sammuneet ja menettäneet liekkinsä. Siellä ne hautuumaalla värjöttävät pimein valoin. Seisovat tuikkivien vieressä kuin häpeillen. Keräävät kaiken maailman pisaroita ja räntärättejä sisuksiinsa – ja uskovat koko elämän olleen siinä. Lyhyt mutta kaunis elo, ja tässä sitä ollaan.

Kierrän innoissani juuri näitä kavereita etsimässä. Jouluna. Kaiken hyörinän tauottua. Paras paikka on pimeä hautausmaa, jossa ainoana valon lähteenä toimivat kynttilät. Siellä kuolleet kynttilät täytyy todella etsiä. Niiden luo täytyy mennä, sydämen tila tarkistaa ja steariinin määrä tutkia. Jos elon mahdollisuus on olemassa, ei kun hommiin.

Mukaan tarvitaan kynttilän pätkä. Sellainen, joka yltää tarpeeksi pitkälle. Ja tulitikut tai sytytin. Jos jakaa näitä tarpeita koko perhekunnalle, ilo korostuu. Seikkailu hautausmaan poluilla alkaa. Palkkiona on hyvä mieli. Kynttilät pelastuvat. Ja joulumieli myös.

Tuntuukohan Jumalasta tältä? Luulen, että juu-u. Kuolleiden sydämien sytyttäjä oikein tiivistää tahtiaan joulun aikaan. Saa elon aikaan. Osoittaa valtavaa hyvyyttään.

Sytytä Jumala meidät kaikki tänä jouluna! Luo oikein roihu. Sellainen ulkotulien ulkotuli. Poista sisusten rähmä ja ulkopinnan kuona. Tee meistä sisäisesti ja ulkoisesti tuikkivia. Eläviä. Että joulu olisi luonamme joka päivä.

Tuija Nuutinen

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Takaisin ylös
%d bloggers like this: